tonullifisering

Når Tim Berners Lee etablerte webben på begynnelsen av nittitallet var det for å etablere en plattform for praktisk forskningssamarbeid over grensene; world wide web skulle benyttes for samskriving av tekster. Nå er målet på vei til å nås med wikier og blogger og mentaliteten om at data kan deles har resultert i spennende tjenester som flickr, del.icio.us, citeulike og wikipedia. I Norge er vel fyrtårnet underskog.no , som jo bare er delvis åpen (pluss norsk wikipedia). Andre norske tjenester er av mer lokal art, som bibliotekforeningens wiki Bibliotekreform og forskjellige kurs- og utdanningswikier. Men: kanskje har jeg gått glipp av vesentlige tjeneser? Er det noe som kan rettlede meg til de gode norske eksemplene?

Reklamer

2 kommentar to “tonullifisering”

  1. Thomas Brevik Says:

    Det er ikke mange norske eksempler, det er sant, men samtidig skjer det mye spennende som kanskje kan la seg oversette til norsk? LibraryThing har nå fått norsk grensesnitt (http://no.librarything.com) hvor det er brukerene selv som har stått for oversettelsen. Jeg tror vi vil få se flere slike tilfeller i framtiden, så ikke originalt norsk, men tilgjengelig på norsk

    Thomas

  2. Nils Says:

    Enig med deg, Thomas, i at oversettelser av tjenester til norsk er veien å gå for mange tjenester. I stor grad begrenser antallet potensielle brukere hvor god slike tjenester kan bli. Men: nordmenn er veldig opptatt av sport og jeg tror f.eks. at «fotball 2.0» kunne blitt en suksess.
    Nils

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: