Spennende nytt om bibliotekfaglige utdanninger

Spennende ting skjer innenfor utdanninger innen bibliotek- og informasjonsvitenskap. Bibliotek- og informasjonsstudiene ved HiO har, som andre institusjon i Norge, blitt koordinator for en Erasmus Mundus-mastergrad! Mastergraden er utviklet i samarbeid med universitetene i Parma og Tallin. Navnet er DILL – International Master in Digital Library Learning. Denne typen mastergrader er primært rettet mot studenter fra «tredjeland» (utenfor EU/EFTA), men 10 av 30 plasser er tilgjengelig for europeiske studenter.

Ved Institutionen Biblioteks- och informationsvetenskap (den gamle Bibliotekhögskolan) i Borås skjer det også spennende ting, i forbindelse med deres tilpasning til Bologna-prosessen (dvs. at europeiske utdanninger skal struktureres likt i form av treårige bachelor og toårige mastergrader) vil de tilby tre ulike bachelorgrader: en tradisjonell bibliotekarutdanning, en utdanning til «informationsspesialist» og en for «verksamhetsinriktad informationsarkitekt». Dette blir det spennende å følge! Jeg tror dette er en vei som er mer tilpasset den nye tid enn HiOs veldig institusjonstilpassede løp (med egne utdanninger for arkiv, bibliotek og museum). Men kom gjerne med motinnlegg!

Hale: i Borås blir det også tilbudt en mastergrad, den vil være felles uavhengig av hvilken bachelorretning man har valgt.

Reklamer

2 kommentar to “Spennende nytt om bibliotekfaglige utdanninger”

  1. plinius Says:

    Hvis vi i Oslo skulle kombinere de gode ideene fra Borås med de gode ideene fra Erasmus Mundus, kunne vi kanskje tilby en norsk bachelorgrad i Digital Library Learning. Med tanke på markedsføringen burde den neppe hete DILL – men for eksempel Bachelor i digital bibliotekutvikling (BDB)

  2. Internasjonalisering og revidering « Med begge beina på jordet Says:

    […] og revidering Som tidligere nevnt starter vi opp en ny internasjonal master i digitale bibliotek ved avdelingen til høsten. Nå er […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: