Konferanse i Bergen og et sukk om «podcast»

I morgen åpner Digital og sosial 2.0, som er en konferanse rettet mot bibliotekarer. Konferansen holdes i Bergen, jeg har dessverre ikke tid til å reise dit, men skal følge med på bloggen deres. De skal visstnok også legge ut podcaster… Hvorfor kan man ikke bare kalle det lydopptak? Jeg skjønner kringkastingsaspektet, men er ikke komfortabel med «pod»-delen av ordet – det er litt for mye produktplassering ved det. Er webkringkasting et bedre ord? Noen bedre?

Reklamer

3 kommentar to “Konferanse i Bergen og et sukk om «podcast»”

 1. Rocke-D Says:

  Enig med deg i at det er et corny ord. Thomas Brevik var faktisk ute ettter en norsk betegnelse når han først «oppdaget» fenomenet. Kanskje du har funnet det han leter etter? Jeg foreslår «nettkringkasting», det er enda bedre norsk.

 2. lib1point5 Says:

  Er helt enig i at podcast ikke er et veldig godt norsk ord (ikke et godt engelsk et heller for den saks skyld). Nettkasting er det beste norske alternativet jeg har hørt til nå, men er heller ikke helt meningsbærende. Og jeg liker ikke nettkringkasting av den enkle grunn at det er et ord som neppe vil bli brukt i hverdagen. Vi får kalle det podcasting for å få gjenkjennelse og heller spe språket med nettkasting og nettkringkasting der vi kan.

  Thomas

 3. Svein Ølnes Says:

  Så sant, så sant. Ville i alle fall forventa at ein institusjon som NRK ville bruka eit anna ord. Men Apple har verkeleg gjort eit kupp her..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: